Wij komen op 19 september weer langs de deuren met heerlijke appels en peren welke van Dreumelse bodem komen! Hiermee helpt u ons carnaval te organiseren en leuk te houden voor jong en oud!
Lees hieronder wat u bijvoorbeeld met deze heerlijke appels en peren kunt maken!
Deeg
- 350 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr boter op kamertemperatuur
- 150 gr suiker
- 1,5 tl kaneel
- 1 ei
Vulling
- 6 appels bijvoorbeeld granny smith, goudreinetten of jonagold
- 5 el suiker
- 1,5 tl kaneel
- citroensap
Overig
- paneermeel
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Meng met een keukenmachine of met de hand goed door elkaar. Als je boter niet op kamertemperatuur is, kun je hem kort in de magnetron doen.
- Als je mooie bol deeg hebt, leg je het deeg ondertussen even in de koelkast.
- Schil de appels, verwijder je het klokhuis en snijd je ze in blokjes (of plakjes).
- Doe de blokjes appel met de suiker, kaneel en citroensap in een kom en meng door elkaar.
- Vet je springvorm (24 cm) in met boter.
- Pak ongeveer 2/3 van het deeg en rol dat uit met een deegroller.
- Verdeel eerst wat bloem over een snijplank of je aanrecht en rol daar het deeg over uit. Zorg er ook voor dat je wat bloem over de bovenkant van het deeg doet zodat je roller niet aan het deeg blijft plakken. Rol het deeg uit tot een lap van circa 1 cm dik. Leg je springvorm op het deeg en snijd met een mes om de springvorm heen.
- Pak daarna voorzichtig het stuk deeg wat je net uitgesneden hebt. Leg dit in de springvorm. Je kunt het deeg ook om de deegroller rollen en dan uitrollen over de vorm.
- Daarna maak je van het deeg wat je nog over hebt lange repen. Deze gebruik je voor de zijkant van de appeltaart.
- Als je bodem en de zijkant van de springvorm met deeg hebt bekleed verdeel je wat paneermeel over de bodem.
- Daarna schep je alle stukjes appel over het deeg.
- Verdeel nog een paar reepjes deeg over de appeltaart en maak de zijkantjes goed vast aan de rand.
- Als laatste smeer je de appeltaart in met een beetje ei of melk.
- Bak de appeltaart ongeveer 60 minuten in de oven (180 graden).
En als belangrijkste stap, deel het resultaat op Facebook en of Instagram en tag ons!
Recept van Appeltaart
Ingrediënten:
- 300 g suiker
- 7 peren
- 125 g bladerdeeg
- 1 el suiker om te bestrooien
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Voeg beetje bij beetje de suiker toe aan een pan en karamelliseer de suiker in gedeeltes. Giet de karamel in de bakvorm.
3. Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Leg de peren in een waaier bovenop de karamel.
4. Rol het bladerdeeg uit en leg op de peren. Stop het bladerdeeg een beetje in langs de randen en vouw het teveel aan deeg om naar het midden.
5. Bestrijk het deeg met een beetje water en bestrooi met de lepel suiker. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat na het bakken iets afkoelen zodat de karamel een beetje kan stollen
6. Keer de taart om op een schaal of bord en verwijder de vorm. Serveer met de taart met een lepel crème fraîche.
En als belangrijkste stap, deel het resultaat op Facebook en of Instagram en tag ons!
Recept van Peren-karameltaart